23. toukokuuta 2013

GIFT for a GRADUATE

Avomieheni siskolla on nyt keväällä ylioppilasjuhlat ja tässä onkin enää päälle viikko aikaa hankkia lahja valmistuneelle.

Itse ylioppilaana tiedän, että niin raha kuin lahjakortti vaateliikkeeseen ilahduttavat aina ja paljon varmemmin kuin sisustusesineet tai korut jotka jäävät laatikon pohjalle pyörimään. Jos kyseessä on naispuolinen henkilö, joka on vielä oikein tyttömäinen tyttö, niin hemmottelulahjakortti kampaajalle, kosmetologille, manikyyriin tai hierontaan ei varmasti mene hukkaan.

Koruja ja sisustusesineitä en suosittele ostamaan, ellei ole varmaa tietoa siitä, millainen koru olisi mieleinen ja millaisia sisustusesineitä valmistuneelta puuttuu ja millainen sisustustyyli ja -värit hänen kodissaan tai huoneessaan ovat. Jos koru kuitenkin pitää ostaa, niin itse hankkisin jotain todella klassista, kuten laadukkaat helmikorvakorut tai siron kaulakorun laattariipuksella [hopeinen tai kultainen valmistuneen maun mukaan], jonka taakse voi kaiverruttaa vaikka valmistumispäivämäärän. Miespuoliselle valmistuneelle antaisin vastaavasti esimerkiksi kalvosinnapit kaiverruksilla. Kalevalakoruista kannattaa pysyä kaukana, ellei valmistunut ole itse sanonut niistä pitävänsä.

Sisustukseen ostaisin niin ikään jotain klassista, kuten neutraalin värisen Iittalan Vitriini-rasian tai laadukkaita pyyhkeitä. Jos sattuu omaamaan sisäpiiritietoa siitä, että millaisia keittiötarvikkeita valmistuneelta puuttuu, niin myös ne voivat olla mukava lahja. Esimerkiksi laadukas [ja tietenkin sisustukseen sopiva] veitsisetti voi olla pelastus opiskelijabudjetilla elävälle ja jos valmistunut ei ole vielä alkanut kerätä tiettyä astiasarjaa, Iittala Essence kuohuviinilasit voivat olla hyvä alku.

Jos valmistuneen tuntee todella hyvin, niin voi hankkia uskaliaampiakin lahjoja, kuten elämyslahjakortin, tatuiointilahjakortin, erikoiskahvikoneen tai näyttävän kellon. Omaan asuntoon muuttanut miehen alku ilahtuisi varmasti jos hänelle maksettaisiin elokuva- ja urheilukanavan puolen vuoden ajan. Keräsin kollaasin yläreunaan lahjaideoita naiselle ja alareunaan miehelle, keskeltä löytyvät molemmille sukupuolille sopivat lahjat.


// I gathered here some gift ideas that could make a Finnish student who has made it through her/his matriculation examination. However, in my opinion a gift card is always the safest choice.

2 kommenttia:

  1. Jes, vihdoin kommenttikenttä! Olen pitkään lukenut ja en ainakaan ennen löytänyt tällaista, harmittelinkin innokkaana lukijana kun ei pysty olemaan vuorovaikutuksessa...:D

    Hyviä lahjaideoita, ja tosiaan nuoret ovat nykyaikana aika tarkkoja kaikesta ja itsekin tykkään että jos lahja haluaa saada käyttöä, niin sen pitää olla oman maun mukainen. Siksi pyrin ostamaan jotain mikä varmasti tekee kauppansa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, olen pahoillani tästä kommenttikentän puuttumisesta, kun Blogger muuttui jokin aika sitten niin en huomannut, että kommentointimahdollisuus hävisi samalla ja sain sen korjattua vasta vähän aikaa sitten :)

      Näin se tosiaan on, että lahjan kanssa täytyy olla tarkkana, jotta se varmasti miellyttää. Itsekin olen valitettavasti hirmuisen vaikea lahjottava ;)

      Poista

kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!